“Alles klopt gewoon.”

16 april 2021, Cora Koppelaar
een mooie kantoorruimte is ontstaan een mooie kantoorruimte is ontstaan een mooie kantoorruimte is ontstaan

Broekhuis is een grote dealerholding met 51 vestigingen en 13 schadeherstelbedrijven. De holding gaat verhuizen naar een compleet vernieuwd pand in Putten. In de grote bestaande kantoorpanden werden in twee fases alle elektrotechnische installaties helemaal aangepast en vernieuwd zodat er 204 Werkplekken ontstaan. Leertouwer installeerde alle elektra, data- en KNX-installaties.

Broekhuis holding verhuist in april 2021 naar een prachtig luxe pand aan de Vanenburgallee in Putten. “De laatste puntjes worden momenteel geregeld en dan zijn we er helemaal klaar voor”, vertelt Mariët van Laar enthousiast. Ze is Bouw & Vastgoed medewerker bij Broekhuis en begeleidde de omvangrijke verbouwing. Leertouwer legde in fase 1 van de verbouwing in de linkervleugel alle elektra, data- en KNX-installaties aan. Nu, eind maart 2021, geldt dit ook voor fase 2. Mariët vertelt hoe de samenwerking soepel kon verlopen, ondanks dat er veel disciplines betrokken zijn bij dit project.

Mariët van Laar, werkzaam bij Broekhuis

Welke ingrediënten zijn volgens jou nodig voor een soepel lopend project?

“Betrouwbaarheid, heldere communicatie en vakkundigheid. Deze drie ingrediënten zijn essentieel, merkte ik. Leertouwer is een enthousiaste en betrokken partij. Mijn aanspreekpunten zijn projectleider Henk van Hoef en chef-monteur Ronald van de Belt. Bij alles wat we bespraken wist ik bij Leertouwer dat ik er niet meer achteraan hoefde. Het werd goed geregeld.
Ook communiceerde Leertouwer helder met de andere externe partijen die wij betrokken bij de renovatie. Hierdoor liep het hele project soepel en haalden we de tijdsplanning.
Bovendien werd er in het voren meegedacht. Bij tussentijdse wijzigingen was snel schakelen dan ook geen probleem. Kortom: vakkundige medewerkers.”

Ronald van de Belt en Henk van Hoef namens Leertouwer

Tegen welke problemen liep je aan?

“Eigenlijk liep het zo goed dat het meer een kwestie was van extra verbeteringen aanbrengen. Bijvoorbeeld deze week worden nog de bewegingssensoren in het souterrain gekoppeld aan de beveiligingsinstallatie. Dat is een toevoeging met meerwaarde.”

Wat zijn opvallende punten?

“Het KNX-systeem is echt luxe. Die zorgt ervoor dat de verlichting via sensoren automatisch geregeld wordt. Ook is via KNX de inbraakmeldinstallatie gekoppeld en dat geldt ook voor de regelkasten. Eventuele storingsmeldingen worden op het systeem gemeld. Ook de storingen in de W-installatie. Zo wordt alles goed voor je in de gaten gehouden en dat geeft rust.
Verder is het heel mooi dat de serverruimte nu verkleind is van 8m2 naar 2 m2. Zo is er ruimte gecreëerd voor belcellen. Dit was een fikse klus doordat alle datakabels voor de patchkasten omgelegd werden. Over het resultaat ben ik heel tevreden want het is nu heel compact en strak aangelegd. Klaar voor de toekomst.”

patchkast

Wat vind je van het resultaat?

Broekhuis totale pand

“Er zijn al wat collega’s aan het werk hier en dan merk je dat alles goed op elkaar is afgestemd. Het is prettig werken. Dat ervaren we nu al. Kortom: Alles klopt gewoon.“

 

Reageren

Reacties

Naar boven