Hij was 17 jaar geleden de eerste P&O-er die bij Leertouwer aan de slag ging. De functie was nieuw, want tot die tijd was het administrateur Dick de Gooijer die zich samen met Ria Slagter over de personeelszaken ontfermde. “Ik kwam uit de zorg, had geen enkele kennis van techniek en geen ervaring in personeelszaken.” René van der Boon en zijn vader zagen deze ‘Zeeuw op de Veluwe’ toch als de juiste kandidaat om de klus te klaren. En ze hadden het goed gezien. Simon neemt afscheid met een goed gevoel want hij laat een professionele HRM afdeling achter. Bescheiden als hij is: “Mijn rol daarin is beperkt, we hebben dit met z’n allen opgebouwd.“
Van zorg naar techniek
In september 2002 was de Zeeuwse Simon van Boven al een tijdje gesetteld op de Veluwe. De liefde bracht hem jaren daarvoor naar deze kant van het land. Naar zijn stad Nijkerk waar hij een mooie baan had bij het Regionaal Indicatie Orgaan. “Als er mensen om zorg vroegen, inventariseerde ik wat er nodig was en ik bracht hen in contact met de juiste instanties. Dat was mooi mensgericht werk. Maar er kwam steeds meer bureaucratie en protocollen bij kijken. Dat trok me minder.” Op dat moment polste zijn vriend Melis van Ravenhorst – toen manager ETS bij Leertouwer- of Simon interesse had om eens te komen praten over een baan als P&O-er. “Ik heb lang gedubt want de zorg kon ik lastig loslaten. Het was een kruispunt in mijn leven waar ik achteraf nooit spijt van gehad heb. Ik kreeg de kans om P&O bij Leertouwer om te buigen van administratief naar mensgericht. Een mooie uitdaging!”
Leerbedrijf
Simon startte meteen met een P&O opleiding in de avonduren. Tegelijkertijd ging hij vol aan de slag. “Alles was nieuw voor mij. Mensenkennis was de basis voor mijn rol en ik kreeg veel vertrouwen van René in die periode.” Al snel bouwde hij een netwerk op in de technische branche en raakte hij betrokken bij organisaties als OTIB en Kenteq. Personeelszaken kreeg steeds meer vorm. “We kregen als leerbedrijf meerdere prijzen en erkenningen en deden met Johan van Hoef mee met de Worldskills. Dat heeft Leertouwer als opleidingsbedrijf en als aantrekkelijke werkgever zeker op de kaart gezet. Talentontwikkeling is nog steeds heel belangrijk. Je diploma halen doe je niet alleen, dat willen we als bedrijf graag faciliteren. Huiswerkbegeleiding en het goed begeleiden van BBL trajecten hoort daar al jaren bij”.
Volle agenda
Rustig van zijn pensioen genieten doet Simon op zijn eigen manier. De hoeveelheid hobby’s en bezigheden lijkt het aantal dagen in de week nu al te overstijgen. De familie, kinderen, kleinkinderen, hardlopen, bootcampen, wandelen, fietsen, tuinieren en kerkenwerk; er is veel wat hij leuk vindt om te doen. “En ik blijf BBL-ers begeleiden wat ik mooi vind om te doen. Want veel collega’s hebben een steuntje in de rug nodig bij het behalen van hun diploma.”
Mooie jaren
Simon kijkt terug op 17 mooie jaren waarin hij veel geleerd heeft. “Leertouwer is met recht een prachtig bedrijf met oog voor de medewerkers en hun wel en wee. Iedereen telt hier mee en kan tot zijn recht komen. Ik vind het mooi dat ik daar onderdeel van heb mogen uitmaken. Ik hoop dat Leertouwer de organisatie blijft waar mensen centraal staan. KrachtStroom is daar belangrijk voor en ik hoop dat dat goed handen en voeten krijgt. Als je verantwoording neemt en lef toont, help je het bedrijf vooruit en volgt kwalitatief hoogwaardig werk vanzelf. Blijf jezelf ontwikkelen, want het vakgebied gaat ook hard door!”