Savelberg

Savelberg, onderdeel van Zorgpartners Midden-Holland, had bij de verbouwing van het woonzorgcentrum de wens om te investeren in zorgtechnologie. Het doel? Meer autonomie en persoonlijke bewegingsvrijheid voor bewoners die vaak leiden aan dementie.

Investeren in innovatie

Wensen van Savelberg:

  • Autonomie voor bewoners
  • Vrijheid voor bewoners
  • Veiligheid van bewoners
  • Geïntegreerde oplossing
 
 
 

Oplossing Leertouwer:

  • Domoticaoplossing die per bewoner kan worden ingesteld
  • Leefcirkels waarbinnen bewoners vrij mogen bewegen, deze worden per bewoner vastgesteld
  • Komen bewoners buiten de leefcirkel, dan krijgt de dienstdoende verpleegkundige direct een melding
  • Leertouwer ontwikkelde software waarin domoticaproducten en -systemen merkonafhankelijk worden geïntegreerd

Bewegingsvrijheid voor cliënten

Irene Feenstra, directeur van Savelberg: “Zo veel mogelijk autonomie en bewegingsvrijheid realiseren, dat is onze visie.” De zorgoplossing Conview Care sluit aan bij deze visie. Jasper Coppes, themaspecialist zorg & technologie bij Leertouwer legt uit: “Savelberg rusten we uit met leefcirkels waarin bewoners zich vrij kunnen bewegen, op alle verdiepingen én het buitenterrein.” Voorheen hadden alle bewoners dezelfde beperkte leefruimte. Dankzij deze techniek krijgen zij vrijheid om zich door het hele gebouw te bewegen.

Bekroonde oplossing

De toegepaste zorgoplossing Conview Care werd in 2015 bekroond met de Smart Homes Award. Dit vanwege het merkonafhankelijke karakter. Dit maakt het mogelijk om het systeem vrijwel oneindig uit te breiden met nieuwe technologieën. Met Conview Care is het mogelijk om domotica volledig af te stemmen op de behoefte van de zorgorganisatie én vooral de cliënt. In de basis bestaat de oplossing altijd uit WiFi, smartphones en het IQ Messenger platform. Op basis van de behoefte wordt dit uitgebreid met vrijwel alle mogelijke open hard- en softwaretoepassingen. Denk dan aan cameratoezicht via een gesloten netwerk, toegangscontrole, slimme sensoren en communicatie- en oproepsystemen. Conview Care werkt hierbij als de verbindende schakel.

Lees meer over Conview Care

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op

Wij horen graag van je. Stuur ons een bericht en wij antwoorden binnen 24 uur.

24 uur per dag / 7 dagen per week
24 uur per dag / 7 dagen per week
werkdagen van 8:00 uur tot 17:00 uur
Naar boven