Probin Ede: cloudtelefonie van Leertouwer Connect

“De oude KPN telefooncentrale was aan vervanging toe. Een centrale in de cloud bleek al snel voor ons de beste oplossing.” Aan het woord is Ivo van de Goor van Probin. Hij deelt zijn ervaring en geeft tips voor organisaties die ook over willen stappen naar telefonie in de cloud.

Wensen van Probin:

De 16 medewerkers van Probin werken binnen in de winkel, in de buitendienst of een combinatie daarvan. De telefonie oplossing moet aansluiten bij deze verschillende rollen.

 
 
 

Oplossing Leertouwer Connect:

Cloudoplossing met DECT toestellen, vaste toestellen en mobiele telefoons die virtueel in de telefooncentrale hangen. Voor elke medewerker maken we een passende persoonlijke oplossing door deze drie mogelijkheden te combineren.

Soepele overgang

Ivo van de Goor is naast zijn werkzaamheden in de buitendienst en inkoop, ook verantwoordelijk voor ICT en telefonie. “Ik ben geen echte expert, maar weet goed wat ik wil.” Na een online inventarisatie nodigde hij drie partijen uit. “We kozen uiteindelijk voor Leertouwer Connect omdat we in de gesprekken een goed gevoel kregen over hun manier van werken. De degelijke voorbereiding resulteerde in een soepele overgang. Dat hebben ze netjes gedaan, ik kan niet anders zeggen.”

Flexibel en goede service, beheer en onderhoud

De flexibiliteit van de cloudtelefonie benoemt Van de Goor als het grote voordeel van de cloudoplossing. “Dat is ook tegelijkertijd een nadeel, want het kostte tijd om de balans te vinden tussen de functies die Leertouwer beheert en de functies die ik in eigen hand wilde houden.” Over de Service, Beheer en Onderhoudsafdeling van Leertouwer is Van de Goor tevreden. “Ze lossen de problemen goed op. Maar mijn uitganspunt is wel dat ik ze zo weinig mogelijk nodig wil hebben.”


Ervaring starten met cloudtelefonie

Van de Goor heeft zeker ook tips voor bedrijven die bezig gaan met de overstap naar cloudtelefonie. “Wij hadden vooraf een heldere lijst met functies gemaakt die we terug wilden zien in de oplossing. Laat je daarin goed adviseren. Wij hebben deze lijst op één belangrijk punt na volledig gerealiseerd. Dat is wel een belangrijke functie die we nu missen. We hopen dat dit alsnog in de toekomst technisch mogelijk wordt. Verder voldoet de oplossing volledig aan onze verwachtingen.”

Over Probin

Probin is dé specialistische groothandel voor professionals in de bouw en industrie. Door een nauwe samenwerking met andere groothandels bieden zij een uniek assortiment in ijzerwaren, gereedschappen, hang- en sluitwerk, bouwbeslag, bevestigingsartikelen, machines en aandrijftechniek.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op

Wij horen graag van je. Stuur ons een bericht en wij antwoorden binnen 24 uur.

24 uur per dag / 7 dagen per week
24 uur per dag / 7 dagen per week
werkdagen van 8:00 uur tot 17:00 uur
Naar boven