Peinemann

Onlangs realiseerde Leertouwer een razendsnelle straalverbinding tussen twee vestiging van Peinemann. Een prachtig project dat uitstekend past binnen de jarenlange samenwerking. Dankzij de verbinding van Leertouwer Connect, profiteert ook nevenvestiging van Peinemann van een gegarandeerde bandbreedte van 1Gbit/seconde. 

Wensen van Peinemann:

- Betrouwbare en snelle verbinding op externe locaties
- IT-aansluiting van buitenvestigingen op hoofdvestiging
- Gegarandeerde bandbreedte van 1 Gbit/s

 
 
 

Oplossing Leertouwer:

- Straalverbinding tussen hoofdvestiging en buitenvestiging
- Directe aansluiting op hoofdvestiging. Hierdoor heeft iedereen direct toegang tot clouddiensten en bandbreedte
- Gelicenceerde verbinding voor alleenrecht op de gebruikte frequentie

Gegarandeerd snelle internetverbinding voor Peinemann

Paul van Dam is systeembeheerder bij Peinemann. Hij beschrijft de relatie tussen beide bedrijven en de aanpak en het resultaat van het werk van Leertouwer.

Kun je de relatie tussen Peinemann en Leertouwer omschrijven?  

Peinemann en Leertouwer hebben al jarenlang een zeer goede relatie. Leertouwer realiseerde op veel vestigingen van Peinemann de UTP-netwerkbekabeling van patchkast tot werkplek. Wij vertrouwen op Leertouwer omdat werkzaamheden altijd zeer secuur plaatsvinden, met een mooi en goed functionerend resultaat.

Wat is de reden voor jullie om de dataverbindingen tussen twee locaties uit te breiden?

Onze buitenvestigingen sluiten wij altijd via internet (en VPN-verbindingen) aan op onze hoofdlocatie. Wij hanteren een model waarbij alle technische IT-services in de cloud of op onze hoofdlocatie draaien. Dit zorgt voor beperkte bandbreedte en hoge maandelijkse kosten. Onze vestiging aan de Steenhouwerstraat 66 heeft de laatste tijd een stijging meegemaakt in het aantal medewerkers. Naast de twee Peinemann-bedrijven die vanaf deze vestiging opereren, is er inmiddels ook een ‘leslokaal’ ingericht. Hier kunnen maximaal negen personen tegelijk een opleidingsexamen doen op door Peinemann geleverde notebooks. Daarnaast is het volledige kantoorgedeelte recent voorzien van WiFi-Access Points. Kortom: de vraag naar bandbreedte werd zo hoog dat de lokale internetverbinding niet langer voldeed. Dankzij de realisatie van een directe verbinding werkt men nu direct op de fileservers van de hoofdvestiging en worden de internetverbindingen van de hoofdvestiging ook voor deze ‘buitenvestiging’ ontsloten. Bijkomend voordeel voor ons is dat er op deze verbinding ook meer bandbreedte beschikbaar is voor het benaderen van clouddiensten en websites.

Waarom is er gekozen voor een straalverbinding en niet voor glasvezel of een andere techniek?

Wij hebben eigenlijk alleen een straal- en glasvezelverbinding overwogen. De glasvezelverbinding viel al snel af vanwege het graaftracé dat we in zo’n geval zouden hebben moeten volgen. Nadelen waren de lange afstand, water tussen beide locaties, het aanvragen van vergunningen en een vaste lijn is minder flexibel bij verbouwing of verhuizing. De straalverbinding is voor ons dus een betere keuze. Voor montage van de materialen konden wij materieel in de vorm van hoogwerkers en kranen ter beschikking stellen. Dit heeft voor ons de kosten beperkt en daarmee de keuze voor deze techniek vergemakkelijkt.

Waarom een straalverbinding met licentie?

Een gegarandeerde bandbreedte van 1 Gbit/s (full duplex) is voor ons zeer belangrijk. Wij hebben al verscheidene locaties op hetzelfde terrein. Al deze locatie sloten via privé-glasvezelkabels direct of bijna direct aan op onze hoofdvestiging. Een aantal van deze verbindingen is ook geleverd door Leertouwer. Wij willen dat deze nieuwe direct gekoppelde vestiging een gelijkwaardige verbinding heeft. Dankzij het gebruik van een licentielink mag niemand gebruik maken van dezelfde frequenties en hebben wij op deze locatie dus het alleenrecht.

Razendsnelle straalverbinding

Hoe en op welk moment kwam Leertouwer in beeld voor deze oplossing?

Leertouwer is al lange tijd een zeer gewaardeerde partner van Peinemann IT. Onze vaste contactpersoon bij Leertouwer bracht onlangs de dienstverlening bij ons onder de aandacht die we nog niet gebruiken van Leertouwer. Straalverbindingen kwamen hierbij ter sprake en zo is op onze afdeling IT de bal aan het rollen gegaan.

Hoe vind je de samenwerking met Leertouwer in dit project? Van beginfase tot dit moment?

Leertouwer heeft het project professioneel opgestart en opgepakt en stond gedurende de oplevering in nauw contact met Peinemann IT. Aangezien de fysieke werkzaamheden door een derde partij (DT-IT) werden uitgevoerd was dit nog meer van belang dan bij projecten waarbij personeel van Leertouwer de werkzaamheden uitvoert. Op dit moment zijn we in de afrondende fase van het project voor wat betreft monitoring van de verbinding. Ook hierin verwacht ik dat Leertouwer ons weer uitstekend op onze eisen en wensen ondersteunt.

Hoe is de technische kennis van Leertouwer op dit specialistische gebied?

Leertouwer gebruikt voor deze specialistische klussen een derde partij (DT-IT). Ik heb de indruk dat er een goede samenwerking is tussen beide partijen, waarbij vooral de expertise en productkennis van DT-IT onmisbaar is. Met dit soort kleinere gespecialiseerde partners hoeft Leertouwer niet op alle vlakken alle specifieke kennis te hebben. Essentieel voor Leertouwer is de coördinatie van het project en de communicatie met de klant.

Zijn er verbeterpunten voor Leertouwer als je kijkt naar dit traject?

Op het moment zijn we erg tevreden met de manier waarop het gehele traject is verlopen. We zitten nu in de nazorgfase waarbij de monitoring nog moet worden ingericht. Ik geloof dat we hier wel uit gaan komen en heb dus eigenlijk geen verbeterpunten in het bijzonder. 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op

Wij horen graag van je. Stuur ons een bericht en wij antwoorden binnen 24 uur.

24 uur per dag / 7 dagen per week
24 uur per dag / 7 dagen per week
werkdagen van 8:00 uur tot 17:00 uur
Naar boven