Ontruimingsalarminstallatie

Ontruimingsalarminstallatie De ontruimingsalarminstallatie is een cruciaal onderdeel van de brandbeveiliging. Het zorgt voor een snelle akoestische en/of optische informatievoorziening om het veilig vluchten van de aanwezigen in gang te zetten.

We kennen verschillende types van ontruimingsalarminstallaties:

Luid alarm type A

Wordt ontworpen als een ontruimingsalarminstallatie met gesproken berichten.

Luid alarm type B

Wordt ontworpen als een ontruimingsalarminstallatie met akoestische signaalgevers die een ‘slow whoop’ signaal geven.

Stil alarm met attentiepanelen

Wordt ontworpen als een ontruimingsalarminstallatie waarbij automatisch door een akoestisch en optisch signaal alleen een alarm gegeven wordt op attentiepanelen die op geselecteerde plaatsen (zoals bijvoorbeeld verpleegkundigenposten, slaapwacht, technische dienst e.d.) zijn geplaatst. De gebruiker moet er voor zorgen dat op een alarmmelding altijd direct kan worden gereageerd door een adequate alarmorganisatie.

Stil alarm draadloos

Wordt ontworpen als een ontruimingsalarminstallatie waarbij draadloos automatisch een geselecteerde groep personen (stilalarmgroep) gewaarschuwd wordt door het geven van een akoestisch en optisch signaal op drie of meer draagbare ontvangers. De gebruiker moet ervoor zorgen dat op een alarmmelding altijd direct kan worden gereageerd door een adequate alarmorganisatie.

Iedere situatie is weer anders en vraagt om een goed doordacht plan. Ik denk hierover graag met je mee. Neem gerust contact met me op.

Neem contact op met
Paul van Hemert
Senior adviseur
+31 85 483 03 29
Mail mij
DIENSTENCATALOGUS
A - Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Naar boven