Dwaaldetectie en leefcirkels

Dwaaldetectie en leefcirkels Met dwaaldetectie creëer je leefcirkels voor cliënten. Zo kunnen zij toch blijven genieten van enige vrijheid. En als verpleging heb je controleerbare veiligheid.

Vrijheid én veiligheid

Mensen met dementie vertonen soms dwaalgedrag. Dit kan gevaar voor hen opleveren en je moet deze mensen constant in de gaten houden. Een intensieve taak die impact heeft op het werkproces. Met dwaaldetectie geef je cliënten met dwaalgedrag een leefcirkel en hoef je hen niet constant zelf in de gaten te houden.

Hoe werkt het?

Ieder cliënt krijgt een ‘tag’ om de pols, enkel of verwerkt in de kleding. De deuren waar de cliënt niet doorheen mag, worden voorzien van een zender. Zodra een cliënt door een deur dreigt te lopen waar hij of zij niet doorheen mag, ontvang je een melding, bijvoorbeeld per SMS. Je weet direct wie zich waar buiten de leefcirkel bevindt en je kunt hierop reageren. Dwaaldetectie is ook te koppelen aan automatische deuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk een deur automatisch te laten vergrendelen voor een cliënt die daar niet doorheen mag. Je kunt hierdoor nog geruster zijn dat een cliënt niet buiten zijn veilige omgeving komt.

Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden met dwaaldetectie. Neem contact met me op, dan spreken we hier nog eens over door. Of bekijk onze totaaloplossing voor de zorg Conview Care.

Neem contact op met
Tim van Santen
Themaspecialist Zorg en Technologie
+31 (0)85 483 01 87
Mail mij Tim van Santen
DIENSTENCATALOGUS
A - Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Naar boven