Uitfasering van halogeenlampen: wat te doen?

28 june 2017, Jeroen Geurtsen
Uitfasering van halogeenlampen: wat te doen? Uitfasering van halogeenlampen: wat te doen? Uitfasering van halogeenlampen: wat te doen?

Met de derde fase van de EU richtlijn voor Energieverbruikende Producten (EuP), mogen fabrikanten bepaalde typen metaalhalogeenlampen niet meer op de markt brengen. De betreffende lampen hangen met name in industriële omgevingen. Leveranciers maken hun voorraden op, daarna zijn de lampen niet meer leverbaar. Wat te doen als je deze lampen hebt hangen in je bedrijf?

De uitfasering betreft niet álle halogeenlampen. Uw adviseur weet precies om welke lampen het gaat. Als deze lampen in uw lichtplan voorkomen, is het verstandig om een vervangingsplan te maken. Voor sommige lampen is de vervanging relatief eenvoudig en zult u er weinig van merken. In andere gevallen moeten de complete armaturen vervangen worden. Dat is een iets grotere operatie.

Wilt u weten welke stappen u het beste kunt nemen? Neem contact op met één van onze verlichtingsadviseurs voor een inventarisatie en een vervangingsplan. 

Bekijk hier de verordening van de EU. We zijn nu in de derde fase van de uitfasering van minder energie-efficiënte verlichting. 

 

Naar boven