Kwaliteit van leven en toezicht door de IGZ, een mooie ontwikkeling

29 september 2017, Tim van Santen
Kwaliteit van leven en toezicht door de IGZ, een mooie ontwikkeling Kwaliteit van leven en toezicht door de IGZ, een mooie ontwikkeling Kwaliteit van leven en toezicht door de IGZ, een mooie ontwikkeling

Steeds meer zorgorganisaties maken gebruik van zorgdomotica, een goede ontwikkeling als je het mij vraagt! Echter is de organisatie rondom het gebruik van zorgdomotica van groot belang. Het item van 5 september in het NOS journaal en Nieuwsuur onderstreepte dit weer eens (nieuwsitem). Het inzetten van passende technieken is één, de organisatie rondom deze werkwijze is twee.

Twee weken geleden voerde ik een interessant gesprek met de project-hoofdinspecteur van de inspectie gezondheidszorg (IGZ): Anja Jonkers. De IGZ kennen we vooral als een instantie die toezicht houdt op de kwaliteit en veiligheid bij zorgorganisaties. Sinds begin dit jaar beweegt IGZ zich steeds meer richting het stimuleren van de kwaliteit van leven van cliënten. We zien dit concreet terug in het ‘Toetsingskader bij het toezicht in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg’ waarin persoonsgerichte zorg en de toepassing van zorgdomotica uitgebreid aan bod komt.

Lees het blog van Tim op LinkedIN >>

 

 

Naar boven