Afstudeerstage communicatie: leerzame ervaring!

12 july 2017, Angela Nkebi
Afstudeerstage communicatie: leerzame ervaring! Afstudeerstage communicatie: leerzame ervaring! Afstudeerstage communicatie: leerzame ervaring!

Vanaf het eerste gesprek en de eerste stagedag wist ik dat ik deze uitdaging interessant zou zijn. Toen ik bij Leertouwer binnenkwam, vond ik het wel even spannend. Ik kwam met een sociaalpsychologische insteek binnen in een technische omgeving, een omgeving die in mijn ogen best hard en direct leek te zijn voor iemand met een wat softe communicatieachtergrond. Toch koos ik voor Leertouwer als mijn afstudeerstageplek en die kans kreeg ik gelukkig ook.

Als afstudeerstudente Communicatie van de CHE kreeg ik van mijn opdrachtgever Leertouwer een communicatieopdracht waarvan het resultaat moest aansluiten bij de mensen, de cultuur en de identiteit van Leertouwer. Al snel sloot het onderwerp van mijn onderzoek goed aan bij de organisatie en haar mensen. De intermenselijke dynamiek vond ik het meest bijzondere binnen deze organisatie; er was ruimte voor professionele en persoonlijke zelfontwikkeling, de sociale omgang van collega’s onderling was positief, de werksfeer was fijn, er was veel spontane on- en offline kennisdeling met elkaar. Het maakt niet welke functie je doet of waar je op de werkladder staat: je hoort er gewoon helemaal bij!

Al met al kan ik terugkijken op een zeer ervaringsrijke stageperiode waar ik ook veel van mezelf heb mogen ontdekken. Een tip voor toekomstige (comm)stagiaires: wees 100% jezelf. Mensen hebben je graag als je lekker jezelf bent en openstaat voor wat je meegegeven wordt. Wees niet onzeker in je werk en voel je niet beperkt om ‘complexe zaken’ met je praktijkbegeleider(s) te bespreken. Tijdens mijn stage liep ik ook tegen dingen aan en toch heb ik veel hardwerkende toppers ontmoet die voor het grootste deel bereid waren in mij te investeren. Communiceren begint dus altijd bij jezelf. Een les waar ik veel van heb geleerd. Met dank aan alle mensen van Leertouwer en vooral mijn twee praktijkbegeleiders.

Je hebt daar mooie mensen werken, Leertouwer. Ga zo door! 

Naar boven