WelThuis kiest zorgtechnologie van Conview Care

15 maart 2017
WelThuis kiest zorgtechnologie van Conview Care WelThuis kiest zorgtechnologie van Conview Care WelThuis kiest zorgtechnologie van Conview Care

Steeds meer zorginstellingen gebruiken domotica en ‘slimme’ apparatuur. Met nieuwe technologie krijgen cliënten maximale vrijheid zonder in te boeten op hun veiligheid. Zij schakelen verpleegkundigen gemakkelijker in en tegelijkertijd hebben verpleegkundigen meer zicht op hun cliënt. WelThuis koos voor de oplossing Conview Care, een compleet geïntegreerde zorgdomotica-oplossing.

Patrick Blankensteijn, projectmanager bij WelThuis, licht toe welke behoefte WelThuis heeft. “Er zijn twee soorten alarmering: passieve en actieve alarmering. Bij actieve alarmering doet de cliënt zelf een handeling. Bij passieve alarmering monitort het systeem door middel van sensoren of de cliënt zich ‘normaal’ gedraagt. Als de cliënt op bed blijft liggen of valt, krijg je een melding. Wij merkten dat we meer passieve alarmering nodig hadden. Hiervoor werkten we met verschillende systemen, maar we hadden behoefte aan een geïntegreerde oplossing.”

Zorgpraktijk als uitgangspunt
Een cliëntgerichte aanpak met ondersteunende technologie, is voor Conview Care de standaard. Jasper Coppes, specialist zorg en technologie vertelt: “Technische mogelijkheden zijn er eindeloos. De meerwaarde van zorgtechnologie zit erin dat de oplossing naadloos aansluit op de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional en de leefwereld van de cliënt. De manier van bijvoorbeeld alarmering moet passen bij de zorgvraag en (on)mogelijkheden van elke individuele cliënt.” In de geïntegreerde oplossing is dus passieve en actieve alarmering gecombineerd.

Intelligente monitoring
Wat deze oplossing oplevert? “Door de intelligente monitoring en meldingen zijn de onnodige bezoekjes en controles afgenomen. Cliënten die onze aandacht het hardst nodig hebben, krijgen dit nu ook meer. Vaak neemt de bewegingsvrijheid van de cliënt toe. Bovendien hebben we veel meer inzicht in de actuele status van cliënten. Dat geeft grip en meer veiligheid”, zegt Blankensteijn. De Conview Care oplossing is operationeel bij twee verpleeghuizen van WelThuis, er staan er nóg twee op de planning. Blankensteijn: “We zijn vooral blij met de gebruiksvriendelijkheid en de schaalbaarheid van het systeem. We hebben zelf de regie en zijn klaar voor de toekomst!”

Over Conview Care en WelThuis
Conview Care is de geïntegreerde zorgdomotica-oplossing van technisch dienstverlener en systeemintegrator Leertouwer. Conview Care werkt goed samen met andere systemen en is merkonafhankelijk. Op de beurs Zorg & ICT is Conview Care te zien op standnummer B017 in hal 11.

WelThuis heeft zeventien woonlocaties voor ouderen in Zuid-Holland en Utrecht. In de verpleeg- en verzorgingshuizen ligt de nadruk op een prettige woonomgeving waar bewoners zich thuisvoelen. WelThuis is onderdeel van Fundis.

Zie ook: http://www.leertouwer.nl/page/Blog-Detail/Conview-Care-op-platforms-Emerce-en-Domotica/118/#blog-detail-118

 

Reageren

Reacties

Naar boven