Veiligheid voorop bij Coöperatie De Valk

14 februari 2019, Cora Koppelaar
Coöperatie De Valk Wekerom Coöperatie De Valk Wekerom Coöperatie De Valk Wekerom

Voor Coöperatie De Valk Wekerom brachten we op alle persen, mixers en mengers veiligheidstechnologie aan. Want een bedrijfsongeval met letselschade wil je voorkomen. In productieomgevingen met zware machines is een goede beveiliging extreem belangrijk.

Coöperatie De Valk Wekerom

Zij produceren al meer dan 100 jaar veevoeders. Productielocaties staan in Meppel en Lunteren. In Lunteren staan vier perslijnen met in totaal 8 persen die brokjes veevoeder maken uit meel. Er staan ook mixers, molens en mengers. De besturing in van de machines in deze fabriek, kon veiliger. Daarom schakelden ze ons in om maatregelen te nemen.

Veiligheid

Wij kennen de fabriek ontzettend goed en weten precies wat er moet gebeuren. We brachten Siemens beveiligingssystemen aan. Dit regelden we met een modulaire oplossing die bestaat uit een standalone systeem per applicatie. Omdat de huidige verdere besturing wat ouder is, kozen we voor dit systeem. Dit kan namelijk later goed gekoppeld worden als er een nieuw besturingssysteem komt. Zo adviseerden we deze duurzame oplossing.

Rond de persen werden ook veiligheidshekken geplaatst die door ons werden voorzien van vergrendelbare schakelaars.

In bedrijf blijven

De implementatie deden we in fases. Zo bleef de fabriek in bedrijf. We integreerden de veiligheidssystemen in de motorpanelen van de machines. En wat helemaal handig is: de tijdelijke profinetkabels en -switches die communiceren met een tijdelijke PLC nemen we terug zodra ze overbodig zijn. Dit gebeurt als het nieuwe besturingssysteem er is .... duurzaam toch? Zo zetten we alles optimaal in.

Service

Met de service zit het ook goed. Want we kunnen het systeem op afstand benaderen om service te verlenen. Een mooi project. 

 

Reageren

Reacties

Naar boven