Uitfasering van ISDN: wat nu?

04 juli 2017
Uitfasering van ISDN: wat nu? Uitfasering van ISDN: wat nu? Uitfasering van ISDN: wat nu?

Onlangs maakte KPN bekend te stoppen met de dienstverlening op ISDN1, ISDN2 en meervoudige PSTN-lijnen. Per 1 september 2019 valt het doek. Dat lijkt ver weg, maar het is verstandig als je alvast nadenkt over een vervolgstap voor telefonie, alarminstallatie en andere bedrijfsgebonden installaties. 

Het is al snel 2019. We zijn alweer halverwege 2017. Time flies. Daarom is het goed om te kijken wat je gaat doen om je telefonieoplossing toekomstbestendig te maken. Deze diensten zijn zo vanzelfsprekend, dat ze gemakkelijk aan je aandacht ontsnappen.

Wat betekent de uitfasering voor jouw bedrijf?
Waarschijnlijk bel je via ISDN-lijnen naar buiten. In dat geval kijk je naar alternatieven voor deze lijnen. Is de telefooncentrale gedateerd of afgeschreven? Dan is een overstap naar cloudtelefonie wellicht een goede optie. Meer over de voor- en nadelen hiervan vertel ik je natuurlijk graag. Eric schreef al een keer een blog over de aandachtspunten voor de overstap naar cloudtelefonie.

Naast telefonie heeft de uitfasering ook gevolgen voor andere systemen in de organisatie. Denk hierbij aan alarmsystemen, communicatieapparatuur in liften en andere systemen als intercom. Neem je die mee in de inventarisatie, dan voorkom je dat deze systemen op termijn niet meer goed werken.

De uitfasering kan onder andere impact hebben op:

  • Telefooncentrale en/of fax apparatuur
  • PIN apparaten en frankeermachines
  • Alarmcentrale, brandmeldcentrale
  • Noodtelefoons in liften of andere ruimten
  • Zonnepanelen,  warmtepompen en andere gebouw gebonden systemen

 

Welke acties onderneem je?
Nu je je bewust bent van de noodzaak van een nieuwe oplossing, is het handig als je een inventarisatie maakt. Welke lijnen liggen er? Welke opties zijn er in jouw specifieke situatie? Hierover adviseer ik je natuurlijk ook graag, samen met mijn collega’s.

Heb je nog vragen? Bel Sylvia Damen. Je bereikt haar op (0342) 42 51 51 of via sylviadamen@leertouwer.nl.

 

Reageren

Reacties

Naar boven