Techniek is vet!

06 december 2017
Techniek is vet! Techniek is vet! Techniek is vet!

Dat was de conclusie van de leerlingen van groep 6,7 en 8 van de Prinses Amaliaschool uit Barneveld na de techniekles door Hans Kampman.

Als onderdeel van een traject gericht op beroepen oriëntatie organiseerde de school een beroependag op 6 december. Tijdens deze dag kregen de leerlingen een praktijkles naar hun eigen interesse. Zo'n 30 leerlingen kozen voor 'techniek'. Hans Kampman is specialist op het gebied van zonne-energie bij Leertouwer. Hij nam de kinderen op interactieve wijze mee in de wereld van elektriciteit, stroom en energiebronnen. Na de theorie gingen de leerlingen het vermogen van verschillende elektrische apparaten in de school meten. Daarna bouwden ze hun eigen solar helikopter die ging draaien op een zonnecel. Hidde was er erg trots op zijn bouwwerk en ging graag even op de foto met z'n heli!

Wij vinden het belangrijk om energie te steken in de promotie van techniek bij jongeren. Het groeiende tekort aan technisch personeel wordt een steeds groter probleem in de installatiebranche. Eén van de oorzaken is een tekort een instroom bij technische opleidingen. Wij zien het als onze taak om de jeugd – hoe jong ook- enthousiast te maken voor dit prachtige vak met volop carrière kansen.

 

 

Reageren

Reacties

Naar boven