Partner IQ messenger officieel gecertificeerd voor normen informatiebeveiliging

26 augustus 2015, Leertouwer b.v.
Partner IQ messenger officieel gecertificeerd voor normen informatiebeveiliging Partner IQ messenger officieel gecertificeerd voor normen informatiebeveiliging Partner IQ messenger officieel gecertificeerd voor normen informatiebeveiliging

Onze partner IQ Messenger is gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510. Nieuwe apps van IQ Messenger binnen ons zorgconcept Conview Care voldoen hierdoor aan de strenge criteria op gebied van informatiebeveiliging. 

De aandacht voor informatiebeveiliging neemt binnen de gezondheidszorg sterk toe vanwege (nieuwe) wet- en regelgeving en strenger toezicht op de informatievoorziening vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Data moet beschikbaar, integer en vertrouwelijk zijn. Voor IQ Messenger is het om die reden noodzakelijk om alle processen rondom informatiebeveiliging goed op orde te hebben.

“Het behalen van de ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen bewijst dat we aan de hoogste standaarden voldoen. Informatiebeveiliging is binnen de gezondheidszorg van het grootste belang”, aldus Paul Vos, CEO IQ Messenger. “Met deze certificering is voor onze klanten gewaarborgd dat ze samenwerken met een leverancier die de informatiebeveiliging aantoonbaar op orde heeft.“

Ook Jasper Coppes, themaspecialist zorg & technologie bij Leertouwer, is blij met de certificering: "Veiligheid rond data wordt steeds belangrijker, zeker in de zorg. Nu kunnen onze klanten gegarandeerd veilig aan de slag met nieuwe apps binnen Conview Care zoals de Secure Messenger (Whatsapp voor de zorg) waarbij de informatiebeveiliging op orde is. Ik wil IQ Messenger dan ook feliciteren met deze certificering!"

 

 

Reageren

Reacties

Naar boven