Leertouwer neemt deel aan High Speed E-Bike Battle

29 september 2014
Leertouwer neemt deel aan High Speed E-Bike Battle Leertouwer neemt deel aan High Speed E-Bike Battle Leertouwer neemt deel aan High Speed E-Bike Battle

Leertouwer doet mee aan de High Speed E-Bike Battle. Vanmorgen nam directeur René van der Boon de Stromer 1 in ontvangst.

Komende week fietst René zoveel mogelijk kilometers op de elektrische fiets. De Battle is een estafettewedstrijd tussen topbestuurders en ondernemers uit de hele FoodValley regio. Leertouwer neemt het deze week op tegen de Barneveldse wethouder Van Daalen.

"Fantastisch zeg, wat een power zit er in zo'n fiets", zo reageert Van der Boon na een eerste testritje. Hij gaat de fiets komende week goed gebruiken. "Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van de mogelijkheden voor duurzame mobiliteit."

De teams van topbestuurders en ondernemers uit de regio gaan gedurende zes weken de strijd aan om tijdens de battle zoveel mogelijk kilometers op de high speed e-bike te maken. Inmiddels heeft het bedrijfsleven een flinke voorsprong opgebouwd. De Bereikbare Vallei toont op debereikbarevallei.nl de actuele tussenstand van het aantal gereden kilometers.

Initiatiefnemer De Bereikbare Vallei verwacht veel van de high speed e-bike. "Dit nieuwe fenomeen kan in het woon-werkverkeer de concurrentie met de auto aan. Op deze snelle elektrische fiets is met gemak een snelheid van 45 kilometer per uur te halen. Fiets van Barneveld naar Nijkerk, of van Ede naar Wageningen, in een kwartier; ongeveer even snel als met de auto."

Natuurlijk gaat team Leertouwer voor de winst. De bekendmaking van het winnende team is op 20 oktober.

 

Reageren

Reacties

Naar boven