Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector

25 februari 2016, Nieko Versteeg
Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector Industrial Internet of Things: noodzaak voor industrie, kans voor IT-sector

ABN Amro bracht eerder deze week een onderzoeksrapport uit over IIoT (Industrial Internet of Things). In dit rapport onderzoeken zij het IIoT vanuit twee perspectieven: dat van de industriële ondernemer en van het Nederlandse IT-bedrijf. Hiervoor hebben de auteurs interviews gehouden met bedrijven uit beide sectoren. Vanuit Leertouwer heeft Maarten van der Boon een bijdrage geleverd aan dit trendrapport.


De digitale revolutie heeft de industrie bereikt. Wereldwijd trekken congressen over het Industrial Internet of Things (IIoT) duizenden bezoekers. Volgens de Duitsers is IIoT hét antwoord op de economische en financiële crisis en ook Nederland zet er vol op in.
Naast een hogere efficiëntie door lagere kosten, liggen hier kansen voor nieuwe verdienmodellen in de Nederlandse industrie. Maar het is een complex onderwerp dat om verdieping vraagt. De auteurs van dit rapport concluderen dat het succes van IIoT afhangt van de samenwerking tussen twee sectoren die enorm van elkaar verschillen: de industrie en de IT.

Highlights uit de conclusie:

  • Nieuwe verdienmodellen door Industrial Internet of Things belangrijker dan efficiencywinst
  • Investeringen door de industrie kunnen twee miljard jaaromzet aan de IT-sector toevoegen
  • Maar cultuurverschillen tussen Industrie en IT zijn grote belemmering

 

Lees het rapport hier online of download het direct.

 

 

Reageren

Reacties

Naar boven