ICT Valley borrel met een speelse LEGO®-twist

16 december 2016
ICT Valley borrel met een speelse LEGO®-twist ICT Valley borrel met een speelse LEGO®-twist ICT Valley borrel met een speelse LEGO®-twist

Afgelopen donderdagavond 15 december was het Schaffelaartheater het decor voor de laatste ICT-borrel van 2016 van stichting ICT Valley. Leertouwer is lid van deze netwerkgroep en was voor deze avond gastheer. Het thema van de borrel was samenwerken en innoveren. Een thema wat perfect past bij stichting ICT Valley. Het onderling delen van kennis, kunde en informatie stond ook deze avond centraal.

Innovatie met LEGO

Na geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken binnen de stichting en het voorstellen van een viertal nieuwe leden, was het de beurt aan Leertouwer. Maarten van der Boon vertelde kort iets over het bedrijf om vervolgens de deelnemers mee te nemen in LEGO® SERIOUS PLAY®. Deze vrij nieuwe managementmethodiek gebruikt Leertouwer actief binnen haar organisatie. Met de methode zijn vraagstukken in strategie, teamvorming en persoonlijke ontwikkeling te beantwoorden. En dat vanuit 100% betrokkenheid en 100% belang van de deelnemers. Maarten is gecertificeerd facilitator in deze methode.

Denken met je vingers

Een warming-up zorgt al snel voor het juiste gevoel bij LEGO. Maarten neemt de groep de diepte in: “Waar staat uw bedrijf voor?” De vraag blijft even boven tafels hangen. Er wordt kort nagedacht en dan vertrouwen de deelnemers op hun handen. Het bouwen is begonnen. Het LEGO-proces is gestart. Na het onderling delen van de betekenis van de verschillende bouwwerkjes komt de tweede vraag op tafel: “Wat betekent samenwerken voor u?” Ook nu wordt het antwoord gebouwd via de gekleurde steentjes.

Bouwen aan vertrouwen

Tijdens het bouwen vertelt Maarten het nodige over de visuele kracht methode. Hij illustreert zijn verhaal met actuele en herkenbare voorbeelden. Inmiddels past Leertouwer LEGO volop toe in haar organisatie. Onderwerpen als ‘Lerende Organisatie’, ‘strategie & samenwerking Conview Care’ en ‘de teamwaarde in service beheer en onderhoud’ zijn met LEGO uitgewerkt. Met succes.

Bouwen aan ICT Valley

De verbinding naar ICT Valley was snel gemaakt. Samenwerken start met het elkaar ontmoeten. Gevolgd door het elkaar leren kennen. ICT Valley heeft de ambitie te groeien door volop in te zetten op verbinden en samenwerken. Op deze ICT-borrel heeft LEGO bijgedragen aan het doel waarvoor ICT Valley staat. Ná een energieke workshop van een stevig uur gingen de ruim 50 aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek.

 

ICT Valley en LEGO SERIOUS PLAYICT Valley en LEGO SERIOUS PLAYICT Valley en LEGO SERIOUS PLAYICT Valley en LEGO SERIOUS PLAYICT Valley en LEGO SERIOUS PLAY

 

Over LEGO SERIOUS PLAY

“LEGO SERIOUS PLAY is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarin letterlijk gebouwd wordt aan strategie, ontwikkelingen en team. LEGO is méér is dan speelgoed. Een 100/100-deelname van iedereen in de groep in plaats van de 80/20-regel. Het metaforisch 3D- bouwen, iedereen ziet en begrijpt wat iemand bedoelt. Het onderling delen van het eigen bouwwerk, maakt dat elk individu spreekt vanuit zijn of haar eigen belang. En tot slot: iedereen ziet hetzelfde resultaat en geeft hieraan dezelfde betekenis. Zelfs dagen na de bijeenkomst. Wat er gebeurt in een LEGO-sessie? Door de visuele kracht blijft het niet bij praten, de deelnemers bouwen dat wat ze belangrijk vinden. Delen hun eigen zienswijze (en daarmee hun betrokkenheid en belang) in het nu en in de ik-taal. Het is fun… serious fun! Het geeft aan mij betekenis én inhoud aan sociale innovatie”.

Meer weten over deze methode? Neem gerust contact met mij op.

Maarten van der Boon
R&D en Innovatie
Certified facilitator LEGO® SERIOUS PLAY®

 

Reageren

Reacties

Naar boven