Gastlessen op Technasium JFC

02 februari 2016, Darien Klein Leetink
Gastlessen op Technasium JFC Gastlessen op Technasium JFC Gastlessen op Technasium JFC

Op 11 februari verzorgt Darien Klein Leetink een gastles op het Johannes Fontanus College. Tijdens deze lessen inspireert Darien de scholieren namens Leertouwer over alle facetten die komen kijken bij de inrichting van een studentenhuis voor een student met een lichamelijke beperking. Van januari tot april zijn de scholieren zelf aan de slag met het ontwerp van een woning die speciaal is ingericht voor deze doelgroep.

Binnen het voortgezet onderwijs is het Technasium een onderwijsstroom voor havo- en vwo-scholieren. In deze stroom is er extra aandacht voor de bètavakken en techniek. Kernvak is het nieuwe examenvak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Eén van de belangrijkste uitgangspunten van alle Technasiums in Nederland is de nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Hierdoor krijgen de scholieren dus ervaring met kennis en vaardigheden die ze later nodig hebben.

Human Technology

Met ‘Human Technology’ verbeteren technisch ingenieurs de gebruiksvriendelijkheid van producten, processen en soms complete leefomgevingen. Hierbij volgen onderzoek, advies en realisatie elkaar naadloos op. Tijdens de gastcolleges geeft Leertouwer een duidelijk inkijkje in de dagelijkse praktijk en de uitdagingen die daar soms bij komen kijken.

 

Reageren

Reacties

Naar boven