Focus op ontwikkeling

05 januari 2016, Maarten van der Boon

Onze branche staat nooit stil. Daarom focussen wij ons in onze bedrijfsvoering sterk op research en development (R&D) en innovatie. Maarten van der Boon laat graag zien hoe Leertouwer dat concreet vormgeeft. Want tussen zeggen dat je iets doet en iets doen, zit soms een groot gat.

Allereerst, het team. Om R&D succesvol te gebruiken, is het van belang om een krachtig en divers kernteam te hebben. Het innovatieteam bestaat uit:

  • Carola van de Craats – Bedrijfskundige
  • Henk Hazeleger – Systeem architect & techniek
  • Darien Klein Leetink – Projectleider extramurale zorg
  • Maarten van der Boon – Business development

Dankzij de diverse achtergronden binnen het kernteam en de verschillende plaatsen in de organisatie, krijgen we een volledig beeld van de vraag die leeft bij onze opdrachtgevers.

Projecten

Op dit moment werken we aan verschillende innovatieve projecten. Een van de bekendste op dit moment is Conview Care. Deze domoticaoplossing voor de zorg biedt realtime inzicht voor zorgverleners. Denk aan cameratoezicht via een beveiligde verbinding, uitgangscontrole bij dementerenden en een oproepsysteem via smartphones. We ontwikkelen Conview Care merkonafhankelijk en op basis van open standaarden en open protocollen. Dat geeft maximale keuzevrijheid. Conview Care werd in november beloond met de Smart Homes Award 2015.

Met de eCoach geven we klanten grip op energie. Zo krijgt u inzicht in het verbruik en leggen we de basis voor een efficiënter energiegebruik. Inzicht als basis voor besparing.

Connect zorgt dat u altijd en overal in verbinding staat met uw relaties. We maken het leggen van verbindingen steeds gemakkelijker. Apparaten zoals computers, smartphones en tablets zijn daarbij niet leidend, u staat centraal. Dat is onbezorgde ICT.

Op het gebied van veiligheid ontwikkelen we op dit moment een compleet dienstenaanbod. Door verschillende veiligheidssystemen, slimme sensoren en beveiligingstechnieken aan elkaar te koppelen, zorgen we voor overzichtelijke beveiliging.

De servicedienst is een stabiele basis binnen Leertouwer. Op dit moment ontwikkelen we onze servicedienst tot een bredere dienstverlening. Hierbij organiseren we service, beheer en onderhoud.

Intern zorgen we ook voor efficiënte processen. Met Scrum zorgen we voor overzichtelijk projectmanagement en ons nieuwe CRM/ERP-systeem ondersteunt ons relatiemanagement. Daarnaast werken we actief aan een cultuur van kennisdeling tussen collega’s en voeren we regelmatig onderzoeken uit in samenwerking met studenten.

Uitdaging

Al met al een grote lijst met acties waar we op dit moment aan werken. Maar we blijven om ons heen kijken. Smart grids, energieopwekking via zonne-energie, energietransitie, energiemanagement en (digitale) veiligheid staan continu op onze radar. Wij zien voldoende uitdagingen om ons de komende tijd in vast te bijten. Heb je vragen? Mail me gerust via maartenvanderboon@leertouwer.nl of bel me via 0342 - 42 51 51.

 

Reageren

Reacties

Naar boven