Conview Care genomineerd voor Smart Homes Award 2015

09 november 2015
Conview Care genomineerd voor Smart Homes Award 2015 Conview Care genomineerd voor Smart Homes Award 2015 Conview Care genomineerd voor Smart Homes Award 2015

Begin november maakte de jury van de Smart Homes Award de genomineerden bekend voor de prijs die op 18 november tijdens de beurs Domotica & Slim Wonen in Eindhoven wordt uitgereikt. Met het zorg- en domoticaconcept Conview Care is Leertouwer één van de drie genomineerden. Tijdens het evenement wil de organisatie aandacht geven aan inspirerende praktijkprojecten die het gebruik van domotica naar een hoger plan tillen. Het genomimeerde praktijkproject is dat van Zorgpartners locatie Savelberg.

Leertouwer is trots op de nominatie omdat het bedrijf de afgelopen jaren fors heeft geïnvesteerd in de kennis en dienstverlening rondom zorgdomotica. Conview Care is daarvan het concrete resultaat. Jasper Coppes, Themaspecialist Zorg & Technologie bij Leertouwer: “In de afgelopen jaren hebben we Conview Care ontwikkeld als merkonafhankelijke domotica-oplossing voor de zorg. Met deze oplossing optimaliseren we zowel zorgprocessen als de kwaliteit van leven voor bewoners in zorgcentra.”

Conview Care bij Savelberg genomineerd voor Smart Homes Award 2015Conview Care
Conview Care biedt de eenvoudige gebruikersinterface terwijl het op de achtergrond zeer complexe technieken met elkaar integreert. Coppes: “Wij ontwikkelden voor de locatie Savelberg van Zorgpartners Midden-Holland een oplossing waarin allerlei technieken aan elkaar zijn gekoppeld. Denk aan een zorgoproepsysteem, slimme sensoren, domotica, toegangscontrole en WiFi. Daarnaast kunnen we bestaande verpleegoproepsystemen en communicatieoplossingen eenvoudig integreren in Conview Care.”

Thuisgevoel
Coppes verwacht dat deze integratie van systemen en de praktische toepassing van domotica in de komende jaren een flinke verbetering brengt in het zorglandschap. “Deze oplossing geeft bewoners van woonzorgcentra meer een thuisgevoel, doordat een zorgprofessional minder vaak persoonlijk hoeft te controleren hoe het met de cliënt gaat. Daarnaast is Conview Care cliëntafhankelijk ingeregeld, zodat alleen de domotica wordt ingezet als dat nodig is.. Zorgorganisaties  profiteren daarvan doordat er minder verzorgenden nodig zijn voor bijvoorbeeld nachtdiensten, mensen die overdag juist ingezet kunnen worden voor persoonlijke aandacht. Bovendien daalt in de nachtsituatie de werkdruk voor de zorgprofessional.”

Functionele techniek
Technologie is niet langer van de gadgetliefhebbers. Dit heeft hele concrete gevolgen voor de manier waarop wij het in het dagelijks leven gebruiken. De technische oplossing staat niet langer centraal, maar juist de mensen die het gebruiken. Daarom is het van groot belang om complexe technieken met elkaar te integreren en te voorzien van een duidelijke en eenvoudige gebruikersinterface. Dit maakt dat de dialoog tussen mens en techniek leidt tot een aangenaam leven.

 

Reageren

Reacties

Naar boven